Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ!!

Διαθέτει το χρώμα του πάθους, γλυκιά διαπεραστική γεύση, άγρια ζουμερή ομορφιά και παραπέμπει συνειρμικά σε απολαυστικές στιγμές... Πρώτοι οι Ρωμαίοι την ανακάλυψαν, καλλιεργήθηκε πρώτη φορά το Μεσαίωνα, στις Άλπεις και διαδόθηκε έπειτα στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Αναφερόμαστε στην φράουλα που αυτό το blog την λατρεύει..

Και όταν συνδυαστεί με την < τροφή των θεών > την σοκολάτα το αποτέλεσμα είναι θεσπέσιο..

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
1 φλυτζάνι ζάχαρη
μισό φλυτζάνι νερό
βανιλέτα
1 σφηνάκι λικέρ κεράσι Φραντζέσκος
1,1/2 φλυτζάνι πολτοποιημένες φράουλες στο μούλτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε φράουλες στο μούλτι και τις πολτοποιούμε. Χρειαζόμαστε ένα φλυτζάνι και μισό. 
Βάζουμε την ζάχαρη και την βανιλέτα σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το νερό.
 Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες φράουλες.
Προσθέτουμε το λικέρ. 
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει και να δέσει 10-15 λεπτά .





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

1,1/2 κεσεδάκι καθαρισμένες και πλυμένες φράουλες
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Βάζουμε τις φράουλες σε μια αντικολλητική κατσαρόλα.Ρίχνουμε την ζάχαρη,το νερό και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε .





Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μας θυμίζει ρευστή  μαρμελάδα,
(γύρω στα 15 -20 λεπτά).Την αφήνουμε να κρυώσει.Οσο κρυώνει πήζει πιο πολύ.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ
2 φακελάκια Garni γιώτης
2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος ARLA
1 συσκευασία έτοιμο παντεσπάνι σοκολάτας ( 3 φέτες )
1 φλυτζάνι περίπου κρύο σιρόπι φράουλας για να βρέξουμε το παντεσπάνι
2 κουταλιές σούπας κρύο σιρόπι φράουλας για την κρέμα 
2 κουταλιές σούπας κρύα σάλτσα φράουλας για την κρέμα
400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 
200 γρ κρέμα γάλακτος  
16 ολόκληρες φράουλες με τα φυλλαράκια τους για την διακόσμηση
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βρέχουμε το πρώτο παντεσπάνι με σιρόπι φράουλας.
Χτυπάμε στο μίξερ το γκαρνί,την κρέμα γάλακτος, το σιρόπι και την σάλτσα φράουλας.
Στρώνουμε την πρώτη στρώση κρέμας. 
Συνεχίζουμε πάλι με σιρόπι φράουλας και μετά κρέμα.

Τελειώνουμε και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 45 λεπτά.
 Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαίν μαρί. 
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στο μικροκυμάτων για 2 λεπτά!!
Την προσθέτουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε. 
 Την αφήνουμε να κρυώσει.
<Βαφτίζουμε> στην σοκολάτα τις φράουλες.
Τίς βάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. 
 Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο.
Αρχίζουμε την επικάλυψη με σπάτουλα.
Η σοκολάτα πρέπει να έχει κρυώσει αρκετά και να στέκεται.
Αν είναι ζεστή θα μας τρέχει. 
Βάζουμε τις φράουλες πάνω,και στο ψυγείο.
Χρόνια πολλά στην Ελένη και την Έλενα!!
Tips:Aν σας περισσέψει σάλτσα φράουλας χρησιμοποιήστε την σαν μαρμελάδα.
Όσο για το σιρόπι ταιριάζει υπέροχα με το γιαούρτι σας η το παγωτό σας.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ .. 

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!


ΡΕΝΑ Κ.

(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου) 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστουμε!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!